Biedt altijd de beste service

Bandenservice 

De juiste banden zorgen voor de veiligheid in het verkeer. Tijdens de zomer en winterperiode is dit van belang. Het is tenslotte de enige plaats waar er contact is met het wegdek. Wij adviseren u graag bij de aanschaf van nieuwe banden. Of u naar all season, zomer of winterband zoekt, wij bieden u een groot aanbod van diverse merken en soorten autobanden. Wij verkopen zowel merkbanden als low-budget banden. Bent u opzoek naar een bepaalde bandenmaat, uw favoriete merk of banden voor specifieke weersomstandigheden? Kom langs of neem contact op voor goed advies en een scherpe offerte. Tevens is het mogelijk om uw zomer- en winterbandenset bij ons te laten wisselen en opslaan.


Waar moet u bij banden aan denken?

Als het uw banden betreft, moet u niet alleen over alle veiligheidsaspecten nagedacht hebben, maar ook voorgelicht zijn over alle aspecten van uw band. Er is geen enkel onderdeel aan uw auto, wat zoveel aandacht en oplettendheid vraagt als uw band. Deze informatie is bedoeld om u te laten weten hoe u op een goede manier met uw banden omgaat en waaraan u kunt zien dat het tijd wordt voor een paar nieuwe. Houdt u hierbij goed in uw achterhoofd, dat het niet alleen gaat om de rijeigenschappen van uw auto, maar in de eerste plaats om uw persoonlijke veiligheid. Controleer daarom ook regelmatig uw bandenspanning. Banden op een te lage bandenspanning veroorzaken overmatige slijtage en een hoger brandstofverbruik.


Profieldiepte

Gladde banden zijn niet geschikt voor natte, gladde en met sneeuw bedekte wegen. Slijtage-indicatoren in de lengtegroeven van de band waarschuwen u als de band te ver afslijt. Ze worden zichtbaar als kleine dwarsverbindingen als het profiel tot 1.6 mm is gereduceerd. Eigenlijk moet u niet tot dat moment wachten, omdat het uit veiligheidsoverwegingen verstandig is om uw banden al eerder te vervangen. In het geval van zomerbanden is vervanging aan te raden bij een profiel van 2 mm. Als het extra brede banden betreft, raden we 3 mm als ondergrens aan. Winterbanden verliezen hun grip op met sneeuw bedekte wegen al bij een restprofiel van 4 mm. Het is dan ook aan te raden om winterbanden bij 4 mm profiel te vervangen.


Uitlijnen

Als er abnormale slijtage optreedt aan een band, denk hierbij aan de binnenkant of de buitenkant van de band, is het raadzaam om uw auto te laten uitlijnen. Wat we hier mee bereiken is dat alle wielstanden weer volgens fabriekswaardes worden afgesteld en de banden gelijkmatig afslijten. Ook is het raadzaam als er delen van de ophanging of stuurinrichting zijn vervangen uw auto te laten uitlijnen.